Kakkavia

Kakkavia, ofwel vissoep is een eeuwenoud Grieks gerecht dat diende als voedsel voor de scheepsbemanning. Het gerecht heeft zijn naam te danken aan de pot waarin het werd gekookt, de kakkavi en werd gekookt in zeewater.

Zeelieden bereidden de visvangst van die dag om kakkavia te maken, vrijwel iedere vis kan hiervoor gebruikt worden. Wilt u dit gerecht zelf maken? Zorg dan voor zo vers mogelijke vis.

/

Ingrediënten

1-2 kilo vis
1 ui
3-4 aardappelen
2-3 wortels
Water
1 Citroen
Zout en peper

Klik op de polaroid en bekijk stap voor stap hoe u kakkavia maakt.

Bereiding

Schil en was de ui, aardappelen en wortels en snijd deze in grote stukken in een pan. Leg hier bovenop de vissen en giet er water bij, zoveel dat de inhoud net in het water ligt. Voeg een kopje olijfolie toe, zout en peper en laat het dan circa 30 minuten koken. Hierna gieten we de soep in een kom en voegen er nog wat citroensap aan toe. De overige inhoud wordt opgediend op een bord, schenk er nog een scheutje olijfolie overheen. Serveer kakkavia met een stukje (geroosterd) brood.

Kali orexi!

Kijk bij onze Griekse gerechten voor nog meer lekkere recepten.

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten