Recept voor kolokythakia tiganita
De courgette is in Griekenland een geliefde verschijning op tafel. Deze veelzijdige groente kan op verschillend manieren worden bereid, variërend van de bekende kolokythofkeftedes, ofwel courgette balletjes, tot meesterlijk gevulde courgettes met eier-citroensaus. Sommige van deze recepten hebben nogal wat tijd nodig, maar met het volgende recept van gebakken courgette, meestal geserveerd als bijgerecht, staat u maar heel even in de keuken en mislukken is uitgesloten!
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen
• 4 courgettes
• 350 bier of eventueel bruiswater
• 200 gr bloem
• zout
• olijfolie
Bereidingswijze
Was de courgettes en snij ze in plakken van ongeveer 1 cm dik.
Leg de plakken in een zeef of vergiet, bestrooi ze met een beetje zout en laat ze ongeveer een uur uitlekken.
Maak ondertussen het beslag door in een kom het bier, de bloem en een snufje zout te mengen. Laat het beslag vervolgens een half uur rijzen.
Verhit de olie in een koekenpan, u kunt ook een frituurpan gebruiken, en bak de courgetteplakjes aan beide kanten bruin.
Laat de plakjes uitlekken op keukenpapier en dien ze warm op, eventueel op smaak gebracht met vers gemaalde peper en een beetje geraspte kaas erover.
Kali oreksi!