Recept voor tirokafterí

Het woord tirokafterí is afgeleid van de woorden tirí (kaas) en kafterí (heet, pittig) en staat voor een pittige kaasdip die zowel als bijgerecht of als mezé bij de ouzo of raki wordt geserveerd. In bepaalde streken wordt tirokafterí ook wel gtipití genoemd. Deze benaming is afgeleid van het Griekse werkwoord voor kloppen, mixen.

De gegrilde rode paprika’s geven de dip een karakteristieke rood-oranje kleur maar u kunt er ook voor kiezen deze weg te laten en bijvoorbeeld een teentje knoflook toe te voegen. Er zijn diverse varianten op het recept mogelijk en door een beetje te experimenteren vindt u vanzelf uw eigen favoriete recept.

Ingrediënten

200 gr feta
100 gr Griekse yoghurt
1-2 gegrilde rode paprika´s
1 heet pepertje
1 el witte azijn
½ el paprikapoeder
Olijfolie

Bereidingswijze

Pureer alle ingrediënten en voeg er beetje bij beetje de olijfolie aan toe tot het mengsel de gewenste structuur heeft. Als u deze kaasdip extra pittig wilt maken kunt u er nog een mespuntje cayennepeper aan toevoegen. Wanneer u de voorkeur geeft aan een iets grovere structuur kunt u de feta fijnprakken in plaats van te pureren.

Kalí óreksi!

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten