Recept tzatziki
Tzatziki is een traditioneel, Grieks gerecht gemaakt van Griekse yoghurt en komkommer. Door de unieke smaak, evenals door de eenvoudige ingrediënten, is tzatziki erg populair.
In Nederlandse supermarkten zijn verschillende tzatziki’s verkrijgbaar, maar het is natuurlijk veel lekkerder om het zelf te maken en het is nog eenvoudig ook!
Wij vroegen Maria om echte Griekse tzatziki te maken, speciaal voor u.
Ingrediënten
500 ml yoghurt
1 grote komkommer
3 eetlepels azijn
1 glas olijfolie
3 knoflooktenen
1 eetlepel zout
Bereidingswijze
Schil de komkommer en rasp hem grof. Laat de komkommer uitlekken in een zeef. Pel de knoflooktenen en stamp ze met een klein beetje zout klein. Voeg de yoghurt, uitgelekte komkommer en knoflook samen in een kom en roer dit door elkaar. Vervolgens kan de olijfolie, azijn en zout al roerend toegevoegd worden. Roer de tzatziki totdat alle olie verdwenen is in het geheel.
U kunt de tzatziki presenteren met wat olijfjes, komkommers en olie. Heerlijk als dip bij brood vooraf of bij vleesgerechten zoals een pita gyros.
Namens Maria: kali orexi!