Koken op Samos

Er is maar weinig zo leuk als tijdens uw vakantie de lokale keuken beter leren kennen. Tijdens deze kookworkshop in de Nachtegaalvallei gaat u zelf aan de slag en wordt u onder leiding van een enthousiaste kok ingewijd in de fijne kneepjes van de Griekse keuken, en in het bijzonder die van Samos. In de tussentijd is er tijd voor ontspanning en uiteraard schuift u na afloop aan om onder het genot van een goed glas wijn te genieten van uw zelfgemaakte lunch.

Koken op Samos

Uw culinaire reis begint met een warme ontvangst in een restaurant in het hartje van de Nachtegaalvallei. Na de koffie krijgt u een rondleiding door de tuinen. Hier ziet u de kruiden en groentes die gebruikt gaan worden tijdens de kookles, en hoort u meer over het belang van het gebruik van verse en seizoensgebonden ingrediënten. De rondleiding wordt afgesloten met een proeverij van olijfolie uit Samos, waarbij u uitleg krijgt over de verschillende smaken en de rol die deze olijfolie in de Griekse keuken speelt.

Vervolgens is het tijd om in een kleine groep onder leiding van een plaatselijke kok zelf aan de slag te gaan. Tijdens deze workshop ontdekt u de geheimen van de authentieke keuken van Samos en Griekenland en bereidt u een heerlijke lunch met de volgende gerechten:

• Gevulde groenten: een smakelijk en veelzijdig gerecht gemaakt van groenten uit het seizoen
• Romige tzatziki: een klassieke Griekse dip, gemaakt van yoghurt en komkommer
• Hartige moussaka: een ovengerecht met lagen van aubergine en aardappel, een klassiek voorbeeld van Grieks comfortfood.
• Griekse salade, met gebruik van lokale ingrediënten
• Tiganites uit Samos: een zoete, lokale specialiteit

Van al deze gerechten krijgt u na afloop van ons het recept. Zo kunt u ook thuis samen met uw dierbaren genieten van de keuken van Samos.

Terwijl uw culinaire creaties in de oven staan, is het tijd voor een beetje ontspanning. Maak bijvoorbeeld een wandeling door de Nachtegaalvallei, daag uw vrienden uit voor een spelletje minigolf of geniet simpelweg van de serene rust en de idyllische setting.

Om 13.30 is het tijd om aan tafel te gaan en te genieten van de door uzelf bereide lunch. Deze gaat vergezeld van een goed glas wijn, uiteraard van Samos.

Dieetwensen
Wij streven ernaar om zoveel mogelijk aan alle dieetwensen te voldoen. Vegetarische opties zijn beschikbaar. Voor andere dieet restricties of ernstige voedselallergieën, verzoeken we u van tevoren contact op te nemen, zodat het menu eventueel aangepast kan worden.

29 apr '25
13 mei '25
27 mei '25
16 sept '25
30 sept '25
14 okt '25
Per persoon
€ 55
€ 55
€ 55
€ 55
€ 55
€ 55
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Interesse?

Wilt u graag deelnemen aan deze activiteiten? U kunt deze voor uw vertrek telefonisch bij ons boeken of voer onderstaand reserveringsverzoek in.

Reserveringsverzoek

Algemene voorwaarden

• Deelname is mogelijk wanneer u in Agios Konstantinos verblijft
• Prijs is per persoon
• Minimum deelname 3 en maximaal 8 personen. Bij onvoldoende deelname wordt u uiterlijk 4 weken voor aanvang geïnformeerd over het niet doorgaan ervan
• Inclusief transfer
• Op deze prijzen zijn geen kortingen of andere acties van toepassing

Deel Koken op Samos met vrienden of reisgenoten

Deel Koken op Samos met vrienden of reisgenoten